Állványbérlet, állványépítés

Cégünk a bérlői igényekhez igazodva kedvező feltételekkel és árakkal biztosít cégek és magánszemélyek részére a szakmában elismert fém homlokzati állványokat ( Fémmunkás), kérés esetén annak szállításával, megépítésével és elbontásával is.


Részletes árajánlatunkért kérjük az elérhetőségeink bármelyikén lépjen kapcsolatba velünk, az előirányzott bérleti idő és műszaki paraméterek ismeretében ajánlati projekt árunkat rövid határidővel, és a műszaki paraméterek optimalizálásával kidolgozzuk Önnek.


Építkezők részére

Ha valaki építkezni, felújítani, javítani szeretne, vagy bármilyen szakipari munka elvégzését szeretné elvégezni és mindezt a magasban, akkor mindenképpen szüksége lesz egy biztonságos állványzatra. A szükséges állványrendszert meg lehet vásárolni, de bérlésre is van lehetőség.


A ma használatos állványoknak meg kell felelniük az európai szabványnak. Az állványzatok alkalmasak a belső terekben való használatra is, nagy a teherbírásuk és a újabb típusoknak a járólapjai csúszásgátló bevonattal vannak ellátva. Emellett védőhálóval is el lehet látni őket, amely a környéken tartózkodókat is megvédi a törmelékektől.


Az állványok legfontosabb jellemzője a terhelhetőség. Az üzemek által gyártott állványok terhelhetősége 2,0 KN/m2, amely azonban a szintszám a mező méretétől és a munkaszint szélességétől függően 6,0 KN/m2 is lehet. Vannak azonban olyan rendszerek is, amelyeknek a terhelhetősége a 8,0 KN/m2 is lehet.


Az állványzatok használata gazdaságos, építése, bontása pedig gyors, ha megfelelő anyagból készült, egyszerű szerkezetű és a kapcsolóelemek is megfelelőek. A keretes állvány esetében a szerkezetek csavarozás nélkül csúsznak egymásba, a merevítést az állványkeret U-profiljához beakasztott járópadlók, ékes rögzítésű korlátok, diagonálok adják.


Főbb állványtípusok

Modul állvány: univerzális, hétköznapi és bonyolult ipari feladatok ellátására egyaránt használható. A tárcsás csőállvány 50 cm-ként csatlakozó tárcsával rendelkezik, melyre max. 8 elem csatlakoztatható. 40 m magasságig külön tervezés nélkül használható.


Keretes homlokzati állvány: 24 m magasságig lehetséges különösebb tervezés nélkül állványozni, efelett már egyedi statikai tervezés szükséges. Az igényeknek megfelelően ez akár 80-100 m magasságot is elérhet.


Mozgatható-gurulós állvány: Gurulós acélállvány kisebb javítási, szerelési, karbantartási munkák helyének gyors és pontos megközelítését teszi lehetővé. 2 ill. 1 méter magas egységekből áll. Az alaptartókra szerelt görgőkkel mozgatni is lehet. Szabadban történő használat esetén felborulás ellen 8,10 m munkaszintig ellensúlyokkal, valamint az alaptartókat meghosszabbító kitámasztó lábakkal látják el.


Az állványzatok alkalmazása sokrétű. Nemcsak építkezéskor, hanem tengeri olajkutak, olajfinomítók, hőerőművek vezetékszereléseihez és karbantartásához is jól használhatók. Emellett azonban hajók, repülőgépek építésénél, ellenőrzési vizsgálatainál is nagy segítséget nyújt. Egyedi alkalmazásuk: pl. színpadtechnika, pódiumok, tribünök építése, csarnokok, berendezések tárolására alkalmas építmények stb.