Költségvetés készítés

Költségvetés készítési megbízásaink során a következő mellék és főfeladatok teljesítésével igyekszünk a vállalt feladatot maximálisan teljesíteni


Kompletten a kivitelezés előkészítése, vázlatterv, tender terv, engedélyezési terv, vagy kiviteli terv mellékletét képezve pontos, vagy közelítő anyagmennyiség számítások szerint előállítjuk árazott, vagy árazatlan költségvetéseinket, költségbecsléseinket.


Mindezek mellett szükség szerint a kivitelezés folyamatához is igazodunk a kivitelezés körülményei okozta tervmódosítások esetén, vagy együttmuködünk a kivitelezővel és részletes anyagfelhasználási segédletet, számítást készítünk részére.


A pontos költségvetéseink alapja a kivitelezéshez szükséges összes munkafolyamat listájának összeállítása. Ezt a tervezővel történő egyeztetés követi, melynek során a munkafolyamatok listáját a tervező ellenőrzi és egyúttal az általunk tett észrevételekre válaszolva adott esetben kiegészíti a terv részleteit.


Az egyes folyamatokhoz kapcsolódó anyagszámításokat csak ezek után készítjük el.


Utolsó fázisként az immár minőségileg és mennyiségileg meghatározott tételek árazása következik.


Az aktuális építőanyag árak felvonulási és szállítási költségek figyelembe vétele mellett a beruházás nagyságrendjének megfelelően, saját kivitelezői tapasztalatainkra támaszkodva, valamint társkivitelezőkkel folytatott konzultációkat alapul véve alakítjuk ki a költségvetés, vagy költségbecslés végleges, árazott formáját.